67-годишният Исидор Щраус и 63-годишната Ида били родени в Германия, но

...
67-годишният Исидор Щраус и 63-годишната Ида били родени в Германия, но
Коментари Харесай

Съпругата на загиналия собственик на Титан - наследница на известна двойка от Титаник

67-годишният Исидор Щраус и 63-годишната Ида били родени в Германия, само че по-късно фамилиите им имигрират в Съединени американски щати. Исидор и брат му Нейтън основали веригата универсални магазини " Мейсис ". Съпрузите се качили на " Титаник ", откакто прекарали зимата на 1912 година в Европа и желали да се завърнат назад вкъщи в Ню Йорк. И двамата получили предложение за места в избавителната лодка, защото били пасажери от първа класа, само че Исидор отказал. Той не желал да се изтегля, до момента в който на борда към момента има дами и деца. А Ида не поискала да се избави без своя мъж. Според свидетелства, тя декларирала: " Няма да се разделя със брачна половинка си. Както сме живели, по този начин и ще умрем дружно. " Според очевидци двамата останали на палубата на " Титаник ", хванати ръка за ръка, до момента в който корабът потъвал. Тялото на Исидор Щраус било открито в океана към две седмици след нещастието. Останките на Ида Щраус по този начин и не били открити. Паметни плочи припомнят през днешния ден за двойката. Една от тях е сложена в магазин на " Мейсис " в Ню Йорк.

Уенди Ръш, родена като Уенди Холингс Уейл, е праправнучка на съпрузите Щраус, които са били женени над 40 години и са имали общо 7 деца. 

Тя се е омъжила за Стоктън Ръш, създател и притежател на компанията " Оушън Гейт ", предлагаща подводни екскурзии до легендарните остатъци на " Титаник ", през 1986 година Според информация на американското издание, Уенди Ръш е взела участие в три експедиции на компанията през последните 2 години до останките на кораба. Тя е шеф по връзките на компанията и е член на борда на шефовете на благотворителната организация на " Оушън Гейт ".

Туристическият уред " Титан ", благосъстоятелност на американската компания OceanGate Expeditions, изчезна по време на спускането до останките на Титаник на 18 юни. 

На борда бяха петима души - 58-годишният английски милиардер и откривател Хеймиш Хардинг; роденият в Пакистан 48-годишен бизнес магнат Шахзада Давуд и 19-годишния му наследник Сюлейман, и двамата са английски граждани; 77-годишния френски океанограф и специалист по " Титаник " Пол-Анри Наржоле, който десетки пъти е посещавал мястото на корабокрушението на " Титаник " ; и Стоктън Ръш, американският създател и шеф на " Оушън Гейт ", който е управлявал подводния уред.

Подводният кораб загуби връзка със спомагателния си транспортен съд в неделя сутринта, към час и 45 мин. след началото на спускането. Спасителни екипи от няколко страни дни наред претърсваха с кораби и самолети хиляди квадратни километри в намерено за всевъзможни следи от 7-метровия " Титан ". 

Вчера сутринта локално време безпилотен уред, изпратен от канадски транспортен съд, откри останките от батискафа на към 500 м от мястото, където са отломките от корабокрушението преди на потъналия преди повече от век задокеански лайнер " Титаник ", в далечен регион на Северния Атлантик. Според бреговата защита на Съединени американски щати петимата души на борда на изчезналия батискаф са починали при " пагубна имплозия ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР